Konteyner Ev Dekorasyonları Göz Kamaştırıyor

Konteyner Ev Dekorasyonları Göz Kamaştırıyor

İnsanlar sahip oldukları bir arazi üzerinde ev inşa ederken, betonarme yapılar, ahşap yapılar veya kültürel yapılar yerine son dönemlerde konteyner ev sistemlerini çok sık tercih etmektedir. Çünkü konteyner hem inşaat açısından hem kurulum açısından çok pratik bir yapıya sahip olurken, iç dekorasyon açısından da göz kamaştırıcı birçok farklı tasarım ön plana çıkarabilmektedir.

Normal koşullarda bir ev içerisinde oturma odası, salon, yemek odası, mutfak, yatak odası, çocuk odası, banyo, tuvalet, teras, bahçe ve veranda gibi kısımlar yer alabilir. Sayılan bu kısımların her biri pratik bir şekilde konteyner ev yapıları içerisinde de sağlanabilmektedir. Hatta konteyner ev yapıları içerisinde bugün yeni teknolojiler ile tek katlı yapılar yerine iki katlı yani dubleks veya triplex yapılar dahi oluşturulabilir.

Konteyner Nasıl Yazılır? Nasıl Ortaya Çıkmıştır?

Genellikle inşaat ve yapı sektörü içerisinde konteyner nasıl yazılır sorusu akla en çok takılan sorulardan birini oluşturmaktadır. Çünkü orijinal haliyle İngilizcede container olarak bilinen bu yapı dilimize conteyner veya konteyner şeklinde geçmiştir. Aslında her iki kelimede yapı sektöründe geçerli ürün yapısını oluşturabilir. Ancak ülkemizde dilimize geçmiş haliyle konteyner kelimesinin kullanılması daha doğru olarak görülmektedir.

Aslında temel olarak konteyner ürünleri, deniz taşımacılığı,uluslararası taşımacılık ve lojistik gibi alanlarda kullanılan bir yapı oluşturmaktadır. Ancak gelişen mimari çalışmalar sayesinde konteyner ev gibi bir yapıda ortaya çıkarılmıştır. Temel olarak bu ürünün karşılığında yapı sektöründe ve inşaat sektöründe prefabrik ev tanımı da geçirilmektedir. Ayrıca konteyner fiyatları da ürünlerin uygunluğu sayesinde yayılmasına ön ayak olmuştur. Üretim sistemi gereği fabrikada tüm kullanım alanları hazırlanarak, zemini düzgün şekilde üretilmiş, elektrik, su ve dış bağlantılar için noktalar hazırlanmış, yaşam ya da çalışma alanı için uygun hale getirilmiş çelik yapılardır, gibi bir tanım yapılabilir.

Konteyner Nasıl Yapılır? Neden Üretilir?

Bahsedildiği şekilde bir ev olarak kullanılabilecek konteyner için üretim sistemlerinde öncelikle fabrikalarda son teknolojilerin kullanıldığı bilinmelidir. Bu bağlamda temel olarak da konteyner ölçüleri belirlendikten sonra monoblok, de-monte veya birleşimli yapılar ortaya çıkmaktadır. Bu yapılar içerisinde elektrik tesisatı, sıhhi tesisat ve doğalgaz tesisatı uygulamaları da yapılabilir. Bu uygulamalar sıva üstü veya sıva altı olarak hazırlandığı gibi yapılarda standart bir şekilde çatı ihtiyacı hissedilmesi durumunda da çatı uygulaması yer alabilir.

Günümüzde özellikle konteyner ev yapıları için dekorasyon göz önünde bulundurulduğunda, çatı sistemleri, dış cephe izolasyonu, bahçe, veranda, balkon, kapı, cam ve mutfak uygulamaları dahi yapılabilir. Örneğin,konteyner içerisinde banyo alanı bulunması dahilinde klozet, küvet, duşakabin ve havalandırma uygulanabilir. Mutfak yapısı kurulduğu zaman atık su tesisatı ve sıhhi tesisat uygulamaları kolaylıkla gerçekleştirilebilir.

Yine önemli bir nokta olarak konteyner üretiminde genellikle çelik malzeme tercih edilir. Çünkü çelik,bu yapı malzemesinin çok daha sağlam olmasına yardımcı olurken, kolaylıkla de-monte bir yapı elde edilebilir. İzolasyon açısından kolaylık sağlayan ve maliyet yönünden daha düşük bir yapı oluşturan çelik ile üretilmiş konteyner sistemlerinde ölçülerde de değişiklikler oluşabilir. Genellikle konteyner ölçüleri için en çok tercih edilen standartlardan birisi 3×7 metre yani 21 metrekare olarak tercih edilmektedir.

Konteynere Elektrik Aboneliği Nasıl Yapılır? Tesisat Uygulamaları Nasıl Sağlanır?

Özellikle deniz kenarı arsalar, ormanlık bölgeler, inşaat alanları, fabrikalar veya bahçe alanları içerisinde konteyner evler kurulurken bu yapılar içerisinde mutlaka elektrik ve su tesisatının bulunması istenmektedir. Bu bağlamda konteyner elektrik aboneliği nasıl alınır sorusu en çok merak edilen sorulardan birisidir. Eğer konteyner evler içerisinde yapı uygulaması sırasında hazırlanmış bir elektrik tesisatı yer alıyorsa, bu tesisat projesinin hazırlanması ve bu projeye göre elektrik bağlantısı talep edilmesi mümkündür.

Eğer bir yapı projesi olmadan sadece konteyner kullanımı talep edilecek ise bu yapıda şantiye elektriği kullanımı gerçekleştirilebilir. Ancak şantiye abonesi kullanımı içinde mutlaka konteyner evler bir şantiye alanı içerisinde yer almalıdır. Ayrıca bir tarım alanı veya bahçe içerisinde kullanılan yapılarda ise Tarım İl Müdürlüğünden tarımsal sulama belgesi alındığında, dış kısımda sağlanan bir pano ile elektrik bağlantısı elde edilebilir. Temel olarak yapı kayıt belgesi almak çok daha hızlı ve daha düşük masraflı bir çözüm oluşturabilir.

Konteyner Altına Ne Konur? Kurulumu Nasıl Yapılır?

Bir alanda konteyner kurulumu gerçekleştirilmesi için özellikle düzgün bir zemine ihtiyaç duyulmaktadır. Çünkü konteyner evler düzgün bir zemin üzerinde bulunmadığında,evler terazisiz durduğu için kapı ve pencereler düzgün çalışmaz ve yıkılma tehlikesi ortaya çıkabilir. Kurulum alanında konteyner ev mutlaka yere tam temas etmelidir ve üst köşelerde bağlantılar ve ara bağlantılar sağlam bir şekilde yapılmalıdır.

Eğer konteyner ev için uzun ömürlü bir yapı talep ediyorsanız, mutlaka yerleştirilecek zeminde betonarme gibi düz bir yüzey sağlamanız önemlidir. Ayrıca kurulum yüzeyinin alt kısmından elektrik ve su kablolarının geçmemesine dikkat etmeniz önemlidir. Yine önemli bir nokta olarak konteyner ölçüleri bağlamında alanın doğru ölçülmesi ve konumun doğru belirlenmesi önemlidir. Çünkü bu noktada elektrik ve su hatlarının kolay çekilmesi, güneşin doğru şekilde alınması ve bahçe alanının doğru oluşturulması gibi birçok ayrıntı devreye girmektedir. Hatta tüm bu ayrıntılara bağlı olarak konteyner fiyatları bağlamında da ayrımlar ortaya çıkacaktır.

Konteyner Evler İçin Dekorasyon Nasıl Yapılır?

Standartlar, klasik bilgiler, gereklilikler ve konteyner ölçüleri hesabı katıldıktan sonra bu yapılar içerisinde keyifli bir şekilde dekorasyon sağlanabilir. Örneğin, bir konteyner ev için dekorasyon sırasında öncelikle oturma odası göz önünde bulundurulabilir. Bu noktada konteyner ölçüleri bağlamında en uygun koltuk takımı, yemek masası, oturma grupları, kitaplık, halı ve zemin kaplaması gibi noktalar seçilerek özel ve çağdaş tasarımlar yapılabilir.

Yemek odası kadar geçerli bir konum olmak üzere mutfaklarda da konteyner ölçüleri bağlamında mutfak mobilyaları, lavabolar ve yemek masaları kullanılabilir. Ayrıca yinekonteyner ölçüleri göz önünde bulundurulduğunda, dubleks ve triplex yapılar elde edilirken,bu yapılarda yatak odası, çocuk odası, çalışma odası, misafir odası düzenlemeleri de istenilen tüm mobilyalarla göz alıcı şekilde yapılabilir.

Bugün konteyner evler genellikle yazlık alanlarda yani deniz kenarı ve bağ-bahçe gibi alanlarda tatil ve dinlenme amaçlı inşaatlar için kullanılmaktadır. Bu noktada evler genellikle küçük boyutlar ile seçilmektedir. Çünkü bu gibi noktalarda kullanılan konteyner çok yüksek boyutlu olduğunda, dekorasyon için de çok yüksek masraflar gerekebilir. Ancak temel olarak düşünüldüğünde, bu noktalarda konteyner seçilmesinin temel mantığı daha uygun fiyat elde edilmesidir. Yani yazlık anlamda kullanılan bir konteyner ev daha ekonomik ve küçük yapısıyla dekorasyonda da rahatlık sağlayabilir.

Bahçe ve yazlık gibi konumlarda seçilen konteyner evler genellikle bahçe alanına sahip olmalıdır. Bu durumda konteyner ön kısmında keyifli bir bahçe sağlanarak, bu bahçe içerisinde çiçekler, süs havuzları, bahçe mobilyaları, ağaçlık alanlar, veranda, teras ve teras mobilyaları kullanımı sağlanabilir. Bu gibi alanlar sayesinde konteyner evler ile yaz mevsimini daha keyifli geçirmek ve misafir ağırlamak da keyifli bir hale gelecektir.

Ancak farklı bir noktada kalabalık bir aile yapısı düşünüldüğünde,konteyner evler için dubleks-tripleks yapılar daha çok seçilen yapılar olmaktadır. Çünkü tek katlı bir konteyner ev yerine çok katlı yapılar kalabalık aileler için avantajlı olmaktadır. Örneğin,üç veya daha fazla çocuğu olan bir ailenin yazlık ev kullanımı için konteyner ev tercih edilmesi durumunda genellikle dubleks veya tripleks bir yapı seçilebilir. Bu bağlamda seçilen konteyner ölçüleri içinde daha büyük boyutlar göz önüne alınabilir. Yani standart olarak seçilmiş 21 metrekare bir konteyner yerine 40 metrekare gibi bir sistem seçilerek, dubleks ve avantajlı bir yapı elde edilebilir.

Konteyner Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Genellikle konteyner ölçüleri tercih edilirken üretici firmalar ile bağlantıya geçilerek talepler sağlanması en doğru sistemi oluşturmaktadır. Aslında bu noktada konteyner fiyatları açısından da daha doğru bilgiler elde edilebilir. Çünkü ham malzeme açısından rakamlar belirlenirken, öncelikle çelik, yalıtım malzemesi, cam ve kapı adetleri gibi noktalar göz önüne alınır. Hatta konteyner fiyatları belirlenirken, bunun dışında kaç kat bir yapı oluşturulacağı veya aynı bölüm için kaç adet üretim yapılacağı gibi noktalar hesaba katılır.

Temel olarak bakıldığında aynı malzemeler ve ölçüler ile üretilmiş ürünlerde dahi konteyner fiyatları değişim gösterebilir. Üretim sırasında kullanılan kalite ve markanın sunmuş olduğu özen de fiyatlar üzerinde önemli bir etki oluşturabilir. Bu nedenle yapacağınız mimari çalışmalarda öncelikle evinizin şeklini, boyutlarını, kullanım alanını, bahçe alanını, kat planlarını, hatta iç mimarisini önceden çizerek bir proje haline getirmeniz doğru olacaktır. Bu projeye bağlı olarak ürün talep ettiğinizde,konteyner fiyatları daha net şekilde belirlenebilir. Bu sayede konteyner fiyatları açısından karşılaştırmalar yaparak, istediğiniz tasarım ve iç düzeyine bağlı daha iyi ve detaylı ürünleri tercih edebilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Ağaç Ev Nedir? Nasıl Yapılır? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

 

0 YORUMLAR

    Bu KONUYA henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yaz...
YORUM YAZ


maraş sülük